Dijital pazarlama nedir

Dijital pazarlama nedir?

Günümüzde dijital pazarlama, yalnızca hedef kitle hakkında doğru ve objektif bilgiler toplamakla kalmıyor, aynı zamanda marka veya ürün tanıtımının sonuçlarını da takip ediyor.

Son zamanlarda, her şeyin ve herkesin dijitalleşmesi ile özellikle pazarlamada dijitalleşmenin önemini sık sık duyuyorsunuz. Basit terimlerle dijital pazarlama nedir? Bu soruyu cevaplamak için büyük şehirlerdeki insan ortamına bakmakta fayda var. Bugün insanlar, her biri İnternet bağlantısı kullanarak sahibiyle etkileşim sağlayan çok sayıda teknolojik cihaz kullanıyor. Tabii ki, bunlar öncelikle akıllı telefonlar, aynı zamanda diğer giyilebilir ve internet erişimi olan cihazlar. Örneğin tabletler, akıllı saatler, bilezikler, akıllı hoparlörler, akıllı TV’ler vb.

Cihazlar bugün alışveriş yapmak ve hizmet almak için bir başlangıç ​​noktası olarak hizmet ediyor. Herhangi bir kullanıcının akıllı telefonunda, şehri, ülkeyi ve dünyayı dolaşmanıza, finansal işlemler yapmanıza, kafe ve restoranlarda sipariş vermenize, beklemeden ödeme yapmanıza vb. yardımcı olacak birçok faydalı uygulama bulabilirsiniz.

Kısacası, dijital veya dijital pazarlama, işletmelerin müşterileriyle kişisel cihazları aracılığıyla etkileşim kurmasının bir yoludur. Elbette dijital iletişimin temel amacı, şirketin sunduğu mal ve hizmetlere yapılan tüketici harcamalarıdır. Dijital ortamda müşteri çekmek ve elde tutmak dijital pazarlamacının kontrolündedir. Bu makaleden bu mesleğin işlevleri ve görevleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Aynı materyalde, dijital pazarlamayı neyin oluşturduğunu ve neyin dahil olduğunu anlamayı öneriyoruz.

Dijital Pazarlama Temelleri

Dijital pazarlamanın yalnızca dijital cihazları kullanan bir tanıtım stratejisinin bir tanımı değil, aynı zamanda modern pazarlama araçlarıyla eşanlamlı olduğu güvenle söylenebilir. Tüketicilerin bugün internette çok fazla zaman geçirmeleri ve çevrimiçi olmak için mobil cihazlarını kullanmaları sadece bununla sınırlı değil.

Sıkışık bir bilgi alanında, tüketicilerin dikkatini çekmek çok zordur. Bu insanların şirketlerin tekliflerini ancak çıkarlarına ve ihtiyaçlarına uygunsa kabul etmeye hazır oldukları gerçeğine yol açar. Bugün, reklam iletişimi müşterinin gözünün önüne doğru zamanda ve doğru yerde çözüm aradığı için kendisine gelen teklifleri en çok merak ettiği anda görünmelidir. Bu durumda firma karşılığında istenilen tepkiyi alma şansına sahiptir.

Bir reklam kampanyasını bu şekilde uygulamak için, bir işletmenin hedef kitlenin ihtiyaçlarını, seçtiği özellikleri ve kişiselleştirilmiş mesajların oluşturulmasını derinlemesine anlaması gerekir. Anonimleştirilmiş reklam kampanyaları önemini tamamen kaybetmedi, ancak etkinliği önemli ölçüde azaldı. Tüm bu değişiklikler, şirketleri tüketicileri hakkında veri toplamak ve kullanıcıları satın almaya yönlendiren olası eylem senaryolarını anlamak için fırsatlar aramaya zorluyor.

Bu, birçok şirket için büyük bir teknolojik zorluktur. Bizi dijital pazarlamanın temellerini tanımlamaya getiriyor. Teknolojik cihazlar yalnızca ağa girmek için kullanılan bir cihazın rolünü oynamakla kalmaz, çoğu durumda bir kişinin ihtiyacı için mevcut çözümlerin aranmasını başlatır. Akıllı telefonlar taşınabilir olduğu için çevrim içi profilini çevrim dışı gerçeklikte eşleştirmesi için de fırsatlar yaratır.

Bu nedenle, dijital pazarlamanın ana ilkesi, bir müşteriyle iletişim kurmak için çevrimiçi iletişimin kullanımıyla değil, bir kişinin davranışının bağlamını onunla bireysel etkileşime dokuma yöntemiyle çok fazla ilişkilidir. Şirket tarafından elde edilen veriler ve tüketici ile etkileşim için uygun bir zaman seçimi, ondan istenen yanıtın ve buna bağlı olarak sonuçta yaptığı satın alma olasılığını artırır.

Dijital pazarlamanın ortaya çıkışı ve gelişimi, bir işletmenin hedef kitlesine ulaşma isteği ile doğrudan ilişkilidir. Ve sadece temas kurmakla kalmayıp, onu etkili hale getirir. Bu anlamda dijital tanıtım türünün geleneksel pazarlama yaklaşımından hiçbir farkı yoktur. Tüketicilerle etkileşim için yeni bir teknolojinin, artık işletmeye beklenen sonucu veremeyen eski bir teknolojinin yerini almasıdır.